Hubert van Soest

Ik Upcycle afgedankte fietsonderdelen en aanverwante items tot (Fiets)Kunst. Elk oud fietsonderdeel is uniek, heeft als het ware geleefd en bevat een verhaal. Zo ontstaan “One of a kind creaties met een verhaal”.

Door “afval” te transformeren tot kunst laat ik zien dat wat voor de ene mens nutteloos is geworden, voor een ander persoon een waardevolle grondstof is om een uniek kunstwerk te creëren. Ik hou van het industriële design van fietsonderdelen. Met mijn kunstwerken toon ik ook de schoonheid van de gebruikte fietsonderdelen, hoe ze ontworpen en gemaakt zijn.

Daarbij vind ik het van belang dat zowel de oorspronkelijke functie en de nieuw gecreëerde functie beide zichtbaar blijven zodat de kijker ziet wat mogelijk is door “om te denken”.

Als (fiets)kunstenaar ben “de creatieve link” tussen de oorspronkelijke functie als fietsonderdeel en de nieuwe functie als fietskunstwerk. Ik ben de transformator die de gedaantewisselingen bedenkt en in gang zet. Daarom noem  ik mij “Decreatievelink”.